Welke handgereedschappen zijn onmisbaar op de bouwplaats? Onze top 5!

Welke handgereedschappen zijn onmisbaar op de bouwplaats? Onze top 5!

Welke producten mogen niet ontbreken in de gereedschapskist van de vakman? Wij hebben onze keuze van handgereedschappen voor op de bouwplaats voor u in een top 5 geplaatst. 

1 Betonslijper

De betonslijper is onmisbaar bij grote renovatie trajecten, maar ook bij de projecten waarbij bijvoorbeeld gladde oppervlaktes opgeruwd moeten worden. Een zware klus waarbij goed gereedschap het verschil kan maken. De Eibenstock betonslijper uit ons assortiment vormt de norm wat betreft hanteerbaarheid. Het speciale design met parallel geplaatste handgrepen biedt talrijke voordelen, zoals goed verdeelde druk op de schijf, zelfs bij werken boven het hoofd.

2 Diamantboormachine

Met een diamantboormachine wordt het maken van gaten in het hardste materiaal kinderspel. Ons assortiment Eibenstock diamantboormachines biedt een oplossing voor gaten met een diameter van 3,5 mm tot 450 mm. Deze ruime keuze in machines, boren en accessoires is niet alleen ideaal voor de installateur en elektricien, maar ook voor alle overige beroepen in de bouwsector. 

Een echte alleskunner uit het assortiment is bijvoorbeeld de diamantboormachine ETN 162/3. 

Ook zijn er oplossingen voor serie-boringen en langdurige inzet in constructie en civiele techniek.

3 Diamantzaagmachine

Met een diamantzaagmachine is het mogelijk om allerlei materialen te zagen. De EDS 125 en de EDS 181 bieden naast de zaag functie ook de mogelijkheid om voegen te frezen. Kortom ideaal voor het leggen van vloeren en tegels. 

4 Stofzuiger

Werk stofvrij of stofarm en maak gebruik van een Eibenstock industriestofzuiger. De ESS 35 MP stofzuiger uit ons assortiment is voorzien van een permanent impuls filterreiniging waardoor de filter tijdens het gebruik van de machine continu worden gereinigd zonder de zuigstroom te onderbreken. De filters gaan op deze manier langer mee zonder verlies van zuigkracht. Wil je echt stofvrij werken dan is deze stofzuiger een goede keuze.

5 Bouwlamp 

Een goede bouwlamp mag niet ontbreken op de bouwplaats. Veeneman heeft een compleet pakket aan bouwlampen beschikbaar in verschillende sterktes. Onze technische dienst gebruikt de Vetec DUAL dagelijks bij diverse werkzaamheden op de werkplaats. “Ook bij daglicht is het namelijk prettig om af en toe extra licht te hebben”, aldus Mark, hoofd Technische Dienst bij Veeneman. “De lamp is makkelijk mee te nemen en met de magnetische voet stevig te plaatsen tegen metaal. Bij de meeste lampen heb ik last van direct licht in mijn gezicht, daar heb ik bij de Vetec DUAL lamp geen probleem mee. Deze veelzijdige lamp mag niet ontbreken in de gereedschapskist van de vakman.”

Meer weten?

Wij helpen u graag! Neem contact met ons op.

Gepubliceerd op: 01 januari | Terug