Maatschappelijk en Milieu Verantwoord ondernemen

Oog voor duurzaamheid en repareerbaarheid

Wij geven om het milieu en proberen zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken op alle fronten; bij het samenstellen van ons assortiment maar bijvoorbeeld ook bij de dagelijkse werkzaamheden.

Medewerkers

In ons team werken we mensen met verschillende opleidings- en leeftijdsniveaus. Er is plek voor herintreders en medewerkers met een arbeidsbeperking. Een deel van onze productie wordt gedaan door medewerkers met een arbeidsbeperking. Mede hierdoor is het mogelijk om een deel van onze productie in eigen beheer te houden. Op deze manier blijven producten betaalbaar en is het mogelijk om van dichtbij toe te zien op onze kwaliteitseisen.

Onze planeet

Wij zijn er van overtuigd dat wij als fabrikant en leverancier voor de bouw en industrie een voorbeeld functie hebben in onze branche. Op de volgende vlakken proberen wij ons te profileren:

  1. Grondstoffen (inkoop) – al onze toeleveranciers worden uitgebreid gescreend.

Mede hierdoor is het mogelijk geworden om onze Expert Pro haspel met 50% gerecycled plastic (met behoud van kwaliteit) te produceren.

  1. Verpakkingen – Onze verpakkingen

Wij zorgen ervoor dat al onze leveringen op een verantwoorde manier worden ingepakt door gebruik te maken van onder andere gerecycled karton als vulmiddel.

Ook zorgen wij ervoor dat van onze te ontvangen zendingen het folie wordt hergebruikt.

  1. Ons kantoor

Onze energievoorziening wordt in zijn geheel geleverd door de zonnepanelen op ons hoofdkantoor in Apeldoorn. Ook is een eerste stap gezet in het aanpassen van onze wagenpark naar elektrische auto’s.

  1. Repareerbaarheid van onze producten

Bijna al onze producten zijn repareerbaar. Mocht er dus onverhoopt iets stuk gaan dan zijn er onderdelen beschikbaar. Bij Veeneman vinden wij het repareren van een product minstens zo belangrijk als het verkopen van een nieuw product.

Op onze website is zelfs een speciaal gedeelte hiervoor ingericht en kunnen onze relaties via veeneman.nl/onderdelen onderdelen bekijken en bestellen.

Meer informatie

Meer weten over hoe wij werken? Neem contact met ons op.